ECDL.web - ECDL Tudástár

ECDL.web:Adomány

A ECDL.web wikiből

Támogatnád ezt az oldalt? Ne tedd.

Miért is tennéd? Hiszen csak egy marék elektron, nincs szüksége a pénzedre. Az ECDL.web nem profitorientált projekt: a legnagyobb segítség, amit nyújthatsz, ha értelmes tartalommal bővíted. A tárhely és a domain-név fenntartásának költségeit a jobb oldalon időnként feltűnő Google hirdetések fedezik, ezúton is köszönjük az itt hirdetőknek.

De mit tehetsz, ha ennek ellenére ficereg a zsebedben a bankkártya?

A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold mozgalom
természeti katasztrófák és fegyveres konfliktusok áldozatainak segít orvosi ellátással, mentéssel, gyógyszer-, élelmiszer-, ivóvíz-osztással, eltűntek felkutatásával, és a fejlett országokban is részt vesz a rászorulók (idősek, hajléktalanok, gyermekek) ellátásában. Az online adományokat például a Közel-Kelet, Közép-Ázsia, Afrika segítésére fordítják (az adományozó választhat, hogy melyik programot támogatja).
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága
a fegyveres konfliktusok, polgárháborúk menekültjeinek nyújt védelmet, anyagi támogatást (élelmiszert, vizet, lakhelyet és orvosi ellátást) nyújt a menekülő civileknek, védi emberi jogaikat és támogatja őket a lakhelyükre való visszatérésben, illetve a menedékkeresésben és integrációban. Egyszeri vagy havonta ismétlődő adománnyal például a Csád/Darfur-i és a libanoni konfliktus menekültjeit segítheted.
A UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja
a gyermekek jogainak védelmében tevékenykedik, közreműködik a gyermekek alapvető szükségleteinek kielégítésében, a képességeik kiteljesítéséhez szükséges lehetőségek megteremtésében, elősegíti a nők egyenlőségét, támogatja teljes részvételüket társadalmuk életében. Online adományt amerikai dollárban küldhetsz.
Az ENSZ Világélelmezési Programja
élelmiszersegélyt nyújt a legszegényebbeknek, és segít az élelmezési infrastruktúra kiépítésében, hogy képesek legyenek önmaguk ellátására, a szegénységből való kitörésre. Online adománnyal Kelet- és Közép-Afrika éhezőin segíthetsz.

Ezek a nemzetközi szervezetek mindazt, ami neked magától értetődő — ételt, ivóvizet, fedelet, orvosi ellátást, ruhát, alapfokú oktatást nyújtanak azoknak, akiknek nem jutott.

Érdekelhet még:

Az Amnesty International
az ember jogok elismertetéséért és védelméért küzdő nemzetközi szervezet. A halálbüntetés eltörlése, a nők elleni erőszak megszüntetése, a fegyverkereskedelem korlátozása, az emberi jogok védelme mellett kapmányol, ebben támogathatod.
Az Oxfam International
nemzetközi civil fejlesztési és segélyszervezet, célja az éhezés, szegénység és társadalmi igazságtalanság csökkentése, az emberi jogok védelme és a fenntartható fejlődés előmozdítása. Egyik eszköze, hogy fair trade termékeket is forgalmaz, hogy javítsa a harmadik világbeli, hátrányos helyzetű termelők (nők, gyermekek, őslakosság) fejlődési esélyeit. Különleges ajándékboltjában oktatás vagy öntözés költségeit vállalhatjuk, vagy elsősegélykészletet, facsemetéket, kecskepárt, méhkast, iskolai füzetcsomagot és sok más — életmentő, vagy egy család megélhetését biztosító, fejlődését beindító — ajándékot vehetünk a rászorulóknak.
A lap eredeti címe: „https://ecdlweb.hu/ECDL.web:Adom%C3%A1ny
Nézetek
Személyes eszközök