ECDL.web - ECDL Tudástár

ECDL.web:Jogi nyilatkozat

A ECDL.web wikiből

Ezt az oldalt csak saját felelősségedre használhatod. Nem adunk orvosi tanácsot. Nem adunk jogi tanácsokat. Az ECDL.web oldal nem áll kapcsolatban az ECDL Irodával. Amennyiben az ECDL-ről hivatalos információt szeretnél kapni, látogasd meg a http://www.ecdl.hu/ oldalt, vagy vedd fel a kapcsolatot vizsgaszerveződdel, vizsgáztatóddal, oktatóddal.

Az ECDL.web egy nyílt tartalmú lexikon, személyek és csoportok véletlenszerű szerveződése annak érdekében, hogy az ECDL/ICDL vizsga letételéhez, illetve a számítástechnikában kezdő felhasználóknak az alapvető feladatok elvégzéséhez kapcsolódó információk gyűjteményét hozza létre és azt folyamatosan fejlessze. A felépítése lehetővé teszi bármely látogatónak, hogy az itt található tartalmakat tetszőlegesen módosítsa. Ezért mindenképpen vedd figyelembe, hogy az itt olvasható tartalom eseltleg nem ment át olyan szaklektoráláson vagy ellenőrzésen, melyet az adott területek fizetett szakértői végeztek volna, hogy az adott szócikkek szakmailag teljes, pontos vagy megbízható információkat tartalmazzanak.

Ez nem azt jelenti, hogy az oldal nem tartalmaz értékes, hasznos és pontos információkat, azonban a tartalom szabad szerkeszthetőségének elve miatt semmilyen módon nem tudjuk garantálni az itt található információk helyességét. Lehetséges, hogy az információt percekkel ezelőtt módosította valaki, akinek a tudása, szándéka vagy véleménye nem esik egybe az adott területen elvárhatóval.

A szerzők, résztvevők, szponzorok, adminisztrátorok, rendszergazdák vagy a projekttel bármilyen egyéb kapcsolatban levők egyike sem vonható semmilyen módon felelősségre bármilyen pontatlan vagy sértő tartalomért, vagy ezen tartalom olvasása, felhasználása vagy hivatkozása (linkelése) kapcsán keletkezett károkért, valamint a felsoroltak nem vállalnak semmiféle garanciát vagy kártérítési felelősséget ezen tartalmakért.

Az itt elérhető információt ingyen bocsátjuk rendelkezésedre, és semmiféle megegyezés vagy szerződés nem jön létre az információ felhasználója (te) és ennek a site-nak a tulajdonosai vagy felhasználói, rendszergazdái, vagy azzal és társ-projektjeivel bármilyen kapcsolatban lévők között. A feltöltött tartalmat egy korlátozott licenc alapján használhatod fel, ennek során azonban nem keletkezik semmiféle szerződéses vagy szerződésen kívüli felelősségvállalás az ECDL.web tagjai, szervezői vagy más felhasználói részéről.

Ha szaktanácsra van szükséged (például orvosi, jogi, pénzügyi tanácsra), akkor kérünk, hogy vedd fel a kapcsolatot olyan szakemberrel, aki megfelelő képesítéssel rendelkezik a témában. Amennyiben hivatalos ECDL információkhoz szeretnél jutni, fordulj az ECDL Irodához (http://www.ecdl.hu/, 1054 Budapest, Báthori u. 16. tel.: (1) 472-2710, fax:(1) 472-2728) vagy saját oktatódhoz.

Ez az oldal nem folyamatosan ellenőrzött kiadvány. Míg bármely résztvevő képes a hibák kijavítására vagy a téves információk eltávolítására, senki nem köteles ezt megtenni, emiatt az itt fellelhető információval kapcsolatban nem vállalunk semmiféle garanciát. Az ECDL.web oldalakat ellenszolgáltatás nélkül, jelen állapotban ('as is'), esetleges hibáival együtt nyújtjuk, a leírások pontosságáért, a harmadik fél által szállított szoftver(ek) és/vagy hardverek biztonságos, stabil, a leírásnak megfelelő működéséért nem felelünk. Ezért elhárítunk minden felelősséget bármilyen kárért (ide értve, de ezzel egyebeket nem kizárva, a személyi sérülés közvetett vagy közvetlen okozásáért, az üzleti haszon elmaradásáért, az üzleti tevékenység félbeszakadásáért, az üzleti információk elveszítéséért, szerzői jogsérelem miatt, vagy egyéb anyagi veszteségekből adódó károkért), amely az ECDL.web oldalak használatából vagy használhatatlanságából ered. Belátásunk szerint gondoskodunk a szolgáltatásról és az oldalak karbantartásáról, azonban nem vállalunk garanciát az oldalak rendszeres frissítésére, folyamatos és hibamentes üzemeltetésére, sem pedig esetleges tartalmi tévedéseiért (beleértve szöveget, grafikát, linkeket, stb.), valamint a szolgáltatást bármikor, előzetes értesítés nélkül, átmenetileg vagy véglegesen megszakíthajtuk.

Sem a szerzők, sem harmadik fél (pl. tárhelyszolgáltató, webstatisztika-szolgáltató), sem más közreműködő sem vállal felelősséget a minőségért, a hitelességért, használhatóságért, bármely célnak való megfelelésért, a teljességért, vagy az oldalakon található tartalom vagy szoftver vírusmentességéért, pontosságáért, frissességéért, sem a folyamatos tartalomszolgáltatásért, és hibamentességért.

A használattal mint ráutaló magatartással nyilatkozol, hogy bármely okból elszenvedett kár (ide értve a fent nevezett összes kárt, valamint az összes közvetlen vagy általános kárt) esetén a készítőkkel szemben semiféle kártalanítási igénnyel nem élsz.

A felelősség és kártérítés kizárása kiterjed mindazokra a szervezetekre, természetes és jogi személyekre, társaságokra is, akik/amelyek az ECDL.web oldalak létrejöttét támogatták, vagy a webtárhelyet, internet-hozzáférést, keresőszolgáltatást, stb. biztosítják.

Az ECDL.web készítői, fenntartói és közreműködői nem vonhatók felelősségre semmilyen bekövetkezett kárért. Az oldal regisztrált felhasználóinak közössége egy önkéntes tagságú szervezet, amelynek célja egy szabadon elérhető oktatási, kulturális és információs erőforrás létrehozása. Az oldalon publikált információt önként használod fel és nincs semmiféle megegyezés, garancia vagy kapcsolat közötted és az ECDL.web között az információk felhasználását vagy módosítását illetően a Creative Commons BY-SA licenc feltételein túl. Senki nem felelős azért, hogy bárki bármilyen módon megváltoztatja, szerkeszti, módosítja vagy eltávolítja azon tartalmat, melyet a projekten belül te publikáltál.

Nézetek
Személyes eszközök