ECDL.web - ECDL Tudástár

ECDL.web:Segítség

A ECDL.web wikiből

Navigáció

Az oldalon való eligazodást a következő navigációs elemek segítik:

1. A fejléc ECDL.web ikonjára kattintva mindig a kezdőlapra juthatunk vissza. A felső lapfüleken az egyes lapokkal végezhető műveleteket (szerkesztés, vita, forrás megtekintése, lapvédelem, nyomonkövetés, stb.) érhetjük el. A vízszintes menüsor a Belépés menüpontot tartalmazza, ha nem vagy bejelentkezve, egyébként pedig beállításaid és a Wiki használatához kapcsolódó eszközök érhetőek el.

2. A böngészőablak bal oldalán a tananyag hét fejezetének kezdőlapjaira mutató linkek helyezkednek el. Segítségükkel bármely fejezet tartalomjegyzékéhez eljuthatunk, függetlenül attól, hogy hol tartunk a tananyagban.

3. Ez alatt található a kereső. A "Keresés" gombra kattintva a cikkek tartalmában kereshetünk, az eredménylista azokat a cikkeket tartalmazza, melyek a keresett kifejezést tartalmazzák. A "Menj" gombra kattintva arra a cikkre ugorhatunk, aminek címe a keresett kifejezéssel egyezik. Ha nincs ilyen, a gomb működése megegyezik a "Keresés" gombéval.

4. Az ablak alján található Kép:fel.gif ikonnal visszaléphetünk a lap tetejére.

Keresés

Minden lapon a bal oldali menüben látható a keresési mező és alatta két gomb: "Menj" és "Keresés". A kereső nem tesz különbséget a kis és nagybetűk között.

Ha tudod a szócikk nevét, amit meg szeretnél nézni (például "CPU"), akkor ha beírod a keresőmezőbe és megnyomod a Menj gombot (vagy az ENTER billentyűt), akkor azonnal a megadott nevű szócikkre jutsz. Ha nincs ilyen szócikk, akkor a "Menj" automatikusan "átalakul" a "Keresés" gombbá.

A Keresés a mezőben szereplő szöveget keresi a szócikkek címeiben és szövegében: ha csak egy részére emlékszel a címnek, vagy ha a szövegben keresel egy jellemző szót, akkor ez a keresés meg fogja neked találni azt. Először az egyező című cikkeket, utána pedig azokat látod, amiknek a szövegében fordul elő a megadott szó.


Lehetőség van a Google keresőt használni az ECDL.web oldalakon való kereséshez -- így a Google minden komplex keresési módszere használható. Figyelembe kell azonban venni, hogy a Google csak bizonyos időszakonként frissíti adatbázisát (hetente-havonta), ezért a találatok sokszor hiányosak, pontatlanok vagy az utolsó indexelés óta megváltozott tartalomra mutathatnak.


Technikai tudnivalók

Oldalaink megtekintéséhez legalább 800 x 600 pixeles felbontást, 16 bites színmélységet, és az alábbi Web-böngészők valamelyikét javasoljuk: Mozilla, Microsoft Internet Explorer 6, Netscape, Opera.

Az oldal egyes szolgáltatásaihoz JavaScript szükséges.

Az oldal mobil eszközökön is olvasható: a Java-képes mobiltelefonokon futó Opera Mini-vel és a Windows Mobile-t futtató kéziszámítógépeken (Pocket Internet Explorerrel és Mozilla Minimo-val) is teszteltük. Ha más, speciális böngésződ van, és valamiért nem tudod használni vele az oldalt, írj egy mail-t.

Legjobb tudásunk szerint az ECDL.web oldal megfelel a W3C WAI 2. szintű, illetve a Section 508 akadálymentességi ajánlásoknak. Ha felolvasószoftverrel használod az oldalt, és problémád akad, jelezd, és javítjuk.

Nézetek
Személyes eszközök