ECDL.web - ECDL Tudástár

ECDL Tudástár

A ECDL.web wikiből

Kiemelt cikkek

Az ECDL.web online ECDL Tudástár szabadon hozzáférhető, számítástechnikai alapismereteket felölelő online jegyzet, amit bárki szerkeszthet. Gyakori kérdések - Visszajelzés. Hogyan szerkessz egy lapot? - Hogyan írj új lapot? - Mire figyelj? - A szerkesztéssel itt próbálkozhatsz.

I. Információ-technológiai alapismeretek
Az ECDL-vizsga első modulja a számítástechnika alapfogalmaival foglalkozik: a számítógép felépítésével, használatával, és más szükséges alapismeretekkel.

II. Operációs rendszerek és fájlkezelés
A modul célja, hogy a vizsgázó rendelkezzen a személyi számítógép és az operációs rendszer használatához szükséges alapvető ismeretekkel.
A Microsoft Windows Vista használata - A Microsoft Windows XP használata - A Microsoft Windows 2000 használata - Windows történelem - SuSE Linux 10.1 és KDE - Mac OS X.

III. Szövegszerkesztés
A harmadik modulban szövegszerkesztővel dokumentumokat kell létrehozni, formázni, módosítani, ismerni kell továbbá a szövegszerkesztő-alkalmazások egyes haladó funkcióit is.
Szövegbevitel, törlés, javítás - Szöveg kijelölése - Microsoft Word 2000 - Microsoft Word 2003 - OpenOffice.org Writer.

IV. Táblázatkezelés
A 4. modul a táblázatkezeléssel kapcsolatos ismereteket kéri számon. A vizsgázónak képesnek kell lennie kisebb terjedelmű táblázatot megtervezni, létrehozni, módosítani, azon egyszerűbb műveleteket elvégezni, diagramot készíteni, matematikai és logikai függvényeket alkalmazni, képleteket létrehozni és használni.
Microsoft Excel 2000 - Microsoft Excel 2003 - OpenOffice.org Calc.

V. Adatbázis-kezelés
Az adatbázis-kezelésből vizsgázóknak tisztában kell lenniük a legfontosabb fogalmakkal és képesnek kell lenniük az adatbázis-kezelőt használni: táblákat, lekérdezéseket és jelentéseket létrehozni és módosítani, ezekből formázott dokumentumot készíteni, táblák közötti kapcsolatokat definiálni, az adatbázis adatait lekérdezni és módosítani.
Microsoft Access 2000 - Microsoft Access 2003 - OpenOffice.org Base.

VI. Prezentáció és grafika
A Prezentáció és grafika modulban tudni kell prezentációt létrehozni, formázni, módosítani, illetve szövegeket, képeket, rajzokat és diagramokat beilleszteni és módosítani, és az elkészült prezentációhoz vetítési/animálási effektusokat hozzáadni.
Alapfogalmak - A Microsoft Paint - Microsoft PowerPoint 2000 - Microsoft PowerPoint 2003 - OpenOffice.org Impress.

VII. Információ és kommunikáció
A 7. modulvizsga két részből áll. Az első részben a vizsgázónak számot kell adnia arról, hogy tisztában van az internet használatával kapcsolatos alapvető fogalmakkal és szakkifejezésekkel, illetve a legfontosabb biztonsági szempontokkal. A vizsga második részében az elektronikus levelezéssel (e-mail) kapcsolatos alapvető ismeretekről kell számot adni.
Microsoft Windows Internet Explorer 7 és Windows Mail - Microsoft Internet Explorer 6 és Outlook Express 6 - Mozilla Firefox és Mozilla Thunderbird - Mozilla böngésző és Mozilla Mail - Netscape Communicator 4.5 - Opera.

* Haladó modulok

* Fakultatív modulok


Az ECDL.web oldal nem áll kapcsolatban az ECDL Irodával. Amennyiben az ECDL-ről hivatalos információt szeretnél kapni, látogasd meg a http://www.ecdl.hu/ oldalt, vagy vedd fel a kapcsolatot vizsgaszerveződdel, vizsgáztatóddal, oktatóddal.

A lap eredeti címe: „https://ecdlweb.hu/ECDL_Tud%C3%A1st%C3%A1r
Más nyelveken
Nézetek
Személyes eszközök