ECDL.web - ECDL Tudástár

Excel 2000 - Ma()

A ECDL.web wikiből

Sok esetben szükségünk lehet rá, hogy az éppen aktuális dátumot feltüntessük dokomentumainkban. Ez a műveletet automatizálhatjuk a MA() függvény használatával.

A függvény tehát az aktuális dátum dátumértékét adja eredményül. Az Excel a dátumokat sorszámként tárolja, így műveletek hajthatók végre rajtuk, a visszaadott dátumértéket használjuk a dátumokkal és időpontokkal kapcsolatos számításoknál. Ha annak a cellának a formátuma, amiben a függvényt használjuk, Általános volt, az eredmény automatikusan dátumként lesz formázva.

Lásd még

Bevezetés - Az Excel használata - Adatbevitel - Tartományhivatkozások - Formázás, sorok és oszlopok - Számformátum - Igazítás - Szegély és mintázat, automatikus formázás - Automatikus kitöltés, listák - Egyszerűbb számí­tások - Cellahivatkozások - Diagramok - Több munkalap használata - Oldalbeállítás, nyomtatás - Függvények - Átlag() - Max(), Min() - Ha(), És(), Vagy() - Szumha() - Fkeres() - Vkeres() - Részlet() - Darab() - Keresés, csere, helyesí­rás-ellenőrzés - Hibaüzenetek.

A lap eredeti címe: „https://ecdlweb.hu/Excel_2000_-_Ma()
Nézetek
Személyes eszközök