ECDL.web - ECDL Tudástár

Excel 2003 - Szegély és mintázat, automatikus formázás

A ECDL.web wikiből

[szerkesztés] Szegélyezés

Az egyszerűbb szegélyezéseket az eszköztárról is el lehet érni, de a finomabb beállításokat a Formátum menü Cellák menüpontjában találhatunk, a Szegély lapfülnél.

Ki lehet választani, hogy milyen stílusú vonallal szeretnénk szegélyezni, valamint milyen színnel. A kijelölt terület szegélyezését kikapcsolhatjuk (Nincs), illetve a Körül annyit jelent, hogy a kijelölt tartomány köré húz egy szegélyt, a Belül gombbal pedig a terület belső rácsozását kérhetjük. A szegély mezőben pedig egérkattintással saját elképzelésünk szerint kapcsolhatjuk be és ki a cellacsoport körüli szegélyeket. Első lépésként ki kell jelölni, hogy milyen szegélytstílust szeretnénk használni, majd a Szöveg téglalap megfelelő oldalára kell kattintani az egérrel. Ha valahonnan szeretnénk törölni a szegélyezést, akkor újra bele kell klikkelni a mezőbe, ahonnan törölni akarjuk.

[szerkesztés] Mintázat

Egyszínű háttérmintát az eszköztárról is be tudunk állítani, azonban a Formátum menü Cellák menüpontjában a Minták lapfülön belül finomabb beállítások vannak. Itt nem csak háttérszínt adhatunk meg, hanem egy mintát is, valamint a mintának is adhatunk egy színt.

[szerkesztés] Automatikus formázás

Ha nincs kedvünk a táblázatunkat kézzel formázni, vagy csak egyszerűen sietünk, akkor ki lehet használni az Excelnek a Formátum menü Automatikus formázás... parancsát. Ennek hatására az alábbi ablak jelenik meg:

Itt beépített táblázatformátumok közül választhatjuk ki a számunkra legjobban tetszőt, majd a többit a program elvégzi. Néhány kattintással esztétikus táblázatot készíthetünk.

[szerkesztés] Lásd még:

Táblázatkezelés » A Microsoft Excel 2003 használata » Adatbevitel - Tartományhivatkozások - Formázás, sorok és oszlopok - Számformátum - Igazítás - Szegély és mintázat, automatikus formázás - Automatikus kitöltés, listák - Egyszerűbb számítások - Cellahivatkozások - Diagramok - Több munkalap használata - Oldalbeállítás, nyomtatás - Függvények - Szum() - Átlag() - Max(), Min() - Ha(), És(), Vagy() - Szumha() - Fkeres() - Vkeres() - Részlet() - Ma(), Most() és más dátum- és időfüggvények - Darab() - Keresés, csere, helyesírás-ellenőrzés - Hibaüzenetek.

Nézetek
Személyes eszközök