ECDL.web - ECDL Tudástár

Microsoft Outlook Express 6 - Levél küldése

A ECDL.web wikiből

Új levél létrehozása - Új üzenet szerkesztéséhez kattintsunk az eszköztár Image:oe6newmail.png gombjára, vagy a Fájl menüből válasszuk az Új - e-mail (CTRL+N) parancsot.
Használhatunk a levélíráshoz beépített sablont is, ez elérhető az eszköztár gombjának jobb oldalán látható, lefelé mutató háromszögre való kattintással, és a kívánt levélpapír kiválasztásával.
Ekkor új ablak nyílik, amelyben elkezdhetjük a levél szerkesztését.

Image:oe6mailcompose.png

Image:oe6checkname.png

A levél fejlécében helyezzük el azokat az információkat, amelyek a címzett(ek)re vonatkoznak:

Címzett: A levél címzettje (valaki formában). Ha a Névellenőrzés gombra kattintunk, az Outlook Express ellenőrzi a címzés helyességét.
Másolatot kap: Carbon Copy, CC - másolat küldése az itt felsoroltaknak
Titkos másolat: Blind Carbon Copy, BCC (azaz a többi címzett elől rejtett) másolat küldése.
Tárgy: A levél tárgya. Ezt a sort látja majd a levél címzettje a bejövő leveleinek listájában, amíg meg nem nyitja a levelet.

A levélre vonatkozó egyéb beállításokat az Eszközök menüben módosíthatjuk:
Fontosság - A levél továbbításakor milyen prioritást kapjon. Lehetőségek: Sürgős, Átlagos, Nem sürgős.
Aláírás - A levelet digitális aláírással látjuk el.
Titkosítás - A levelet titkosítva küldjük el.
Elektronikus aláírás, titkosításImage:arrow.gif

Image:oe6attachment.png

A levélhez más fájlokat csatolhatunk, mellékletben elküldhetjük a címzettnek, ha a Melléklet gombra kattintunk az eszköztáron. Ez a parancs a Beszúrás - Fájlmelléklet paranccsal egyenértékű.

A Formátum menüben beállíthatjuk az üzenet formátumát (HTML, vagy egyszerű szöveg), valamint a levél, illetve azon belül egy kijelölt szövegrész megjelenését módosíthatjuk. Az itt található parancsok elérhetőek a Formázás eszköztáron is.

Image:oe6formatting.png

Az eszköztár gombjaival a szövegszerkesztőhöz hasonló módszerekkel formázhatjuk meg az üzeneteinket: megadhatunk betűtípust, betűméretet, bekezdésstílust (a címsortól a normál szövegig), betűszínt, felsorolás-stílust, behúzást, igazítást, valamint beszúrhatunk vízszintes vonalat, hiperhivatkozást és képet is.

Image:oe6send.png

A kész üzenetet a Küldés gombra kattintva küldhetjük el (vagy az ALT+ENTER billentyűkombinációval).
Ha az üzenetet nem szeretnénk elküldeni, és menteni sem kívánjuk, egyszerűen zárjuk be az ablakot.

[szerkesztés] Levelek fogadása, válasz és továbbítás

Ha úgy állítottuk be, az Outlook Express rendszeresen ellenőrzi a mail-szervereinket, hogy érkezett-e új üzenet részünkre.

Image:oe6sendrcv.png

Ha nem állítunk be rendszeres lekérdezést, vagy más okból manuálisan szeretnénk az új üzeneteket ellenőrizni, az eszköztár Küldés és fogadás gombjára kattintva, vagy az Eszközök menü Fogadás, vagy Küldés és fogadás parancsával ellenőrizhetjük új üzeneteinket.

Válasz küldése
Ha arra a levélre, amelyet épp, válaszolni szeretnénk, két lehetőségünk van.

Image:oe6reply.png

A Válasz (CTRL+R) gombra kattintva az üzenet feladójának válaszolhatunk. Ez a parancs a Levélírás menü Válasz a feladónak pontjával is előhívható.

Image:oe6replyall.png

A Válasz mindenkinek (CTRL+SHIFT+R) paranccsal a levél feladójának és minden címzettnek (akik a CC: sorban szerepelnek) egyszerre küldhetünk válaszüzenetet. Ez a parancs a Levélírás menü Válasz mindenkinek pontjával is előhívható.

Üzenet továbbítása

Image:oe6forward.png


Előfordulhat, hogy olyan levelet kapunk, amelyet csak tévedésből címeztek nekünk, vagy tartalma munkatársaink számára is érdekes lehet, ezért szeretnénk az üzenetet másnak is elküldeni. Az üzenetek továbbításához kattintsunk az Üzenet továbbítása gombra az eszköztáron. Használhatjuk a CTRL+F billentyűkombinációt, vagy a Levélírás menü Továbbítás parancsát.

A Továbbítás kétféleképp lehetséges. A Továbbítás opciót választva az Outlook Express eredeti formájában másolja be az üzenetet egy új levélbe. A Továbbítás mellékletként opcióval fájlmellékletként küldi el az eredeti levelet.

Mindkét esetben új üzenet-ablak nyílik, így amellett, hogy megadhatjuk, kinek szeretnénk továbbítani az üzenetet, kommentárt is fűzhetünk hozzá.

[szerkesztés] Lásd még

Microsoft Outlook Express 6 - Levélkezelés - Microsoft Internet Explorer 6 - Indítás, egyszerű böngészés - Fájlkezelés, nyomtatás, könyvjelzők - Beállítások - Microsoft FrontPage Express.

Nézetek
Személyes eszközök