ECDL.web - ECDL Tudástár

Mozilla böngésző és Mozilla Mail

A ECDL.web wikiből

Mozilla

A Mozilla szinte az összes ma használatban lévő platformon elérhető, nyílt forráskódú programcsomag, amely a Netscape Communicator 1998-ban szabaddá tett forráskódján alapul, és egyben alapját képezi a 6.0 utáni Netscape-kiadásoknak, valamint más, szintén ugyanerre a motorra (Gecko) épülő alkalmazásoknak. A Mozilla ma már nem csupán egy böngészőt jelent, hanem egy szerteágazó projektet is. Ez a projekt magába foglalja a Mozilla böngésző, illetve a kapcsolódó termékek és technológiák fejlesztését. Ezen túlmenően a ma már Mozilla nem csupán egy böngésző, hanem egy platformfüggetlen alkalmazások fejlesztésére szolgáló keretrendszer is.

Tartalom

Lásd még

A magyar nyelvű kezelőfelületet a Magyar Mozilla Projekt gondozza, a fordítások folyamatos karbantartása mellett magyar nyelvi kiegészítéseket (language pack) és magyar nyelvű telepítőcsomagot készít az éppen aktuális verzióhoz.

A programcsomag legfrissebb változata a következő címről tölthető le:
http://mozilla.fsf.hu/

A Mozilla projekt honlapja:
http://www.mozilla.org/

Firefox
A Mozilla böngésző fejlesztésének egyik ága Mozilla Firefox (eredetileg Mozilla Firebird) böngésző, ami (szemben a több alkalmazást együtt tartalmazó Mozilla csomaggal) csak böngészésre használható, viszont a Mozillánál lényegesen gyorsabb. Piaci részesedése innovatív megoldásainak köszönhetően folyamatosan emelkedik. Nagyon sok bővítmény érhető el hozzá, amelyek kényelmesebbé tehetik a böngészést.
Camino
A többi Mozilla fejlesztéstől eltérő módon a Camino platformspecifikus böngésző, csak Mac OS X operációs rendszeren fut. Csak böngészésre használható és kiegészítésekkel sem bővíthető.
Minimo
A Minimo (Mini Mozilla) egy PDA-kra, mobiltelefonokra és egyéb hordozható eszközökre szánt mikroböngésző.
Bugzilla
Hiba-adatbázis, itt lehet beküldeni és nyomonkövetni a programokban/projektekben észlelt hibákat.
Nézetek
Személyes eszközök