ECDL.web - ECDL Tudástár

PowerPoint 2000 - A PowerPoint testreszabása

A ECDL.web wikiből

A Microsoft PowerPoint számos lehetőséget ad arra, hogy még kényelmesebben használhassuk. Megváltoztathatjuk a dokumentum nagyítását, módosíthatjuk az eszköztárak gombjainak távolságát és a gyakran használt parancsokhoz és feladatokhoz eszköztárgombokat rendelhetünk.

[szerkesztés] Dokumentum kicsinyítése és nagyítása

A nagyítás megadásához kattintsunk az eszköztáron a nagyítás mező melletti nyílra. Ezután válasszuk ki a nagyítás kívánt mértékét. Ha teljes képkockát szeretnénk látni, válasszuk az Ablaknyi lehetőséget.

[szerkesztés] Az eszköztár gombjai közötti távolság módosítása

Ha az eszköztár két egymás mellett lévő gombja közé térközt szeretnénk beiktatni, tartsuk lenyomva az ALT billentyűt, majd húzzuk a jobb szélső gombot jobbra. Ha az eszköztár függőleges helyzetű, akkor a legalsó gombot húzzuk lefelé. Ha két gomb között a térközt csökkenteni szeretnénk, tartsuk lenyomva az ALT billentyűt, majd húzzuk egyik gombot közelebb a másikhoz.

[szerkesztés] Eszköztárgomb felvétele és törlése

Válasszuk a Nézet menü Eszköztárak parancsát, majd kattintsunk az Egyéni gombra. Ha egy új gombot szeretnénk betenni, akkor a Kategóriák mezőben kattintsunk a kategória nevére, majd húzzuk a gombot a Gombok területről az eszköztárra. Ha a gombot törölni szeretnénk, húzzuk eszköztáron kívülre.

Ha az eszköztárról egy beépített gombot törlünk, a gomb az Eszköztárak testreszabása párbeszédpanelen még mindig elérhető marad. Ezzel szemben ha egy egyedi eszköztár gombját töröljük, az véglegesen törlődik. Ha az egyedi eszköztár gombját úgy szeretnénk törölni, hogy azt később azért felhasználhassuk, hozzunk létre egy külön eszköztárat a nem használatos gombok tárolására, helyezzük át a gombot ebbe az egyéni eszköztárba, majd az eszköztárat rejtsük el.

[szerkesztés] Lásd még

Bemutató-készítési alapelvek - A PowerPoint munkakörnyezet - Új bemutató létrehozása, fájlműveletek, nyomtatás - Rajzolás, rajzobjektumok használata - Szövegbevitel, formázás, effektusok - Diatulajdonságok, fejléc, lábléc - Táblázatok, objektumok - Diavetítés - Jegyzetek és emlékeztetők - A PowerPoint testreszabása.

Nézetek
Személyes eszközök