ECDL.web - ECDL Tudástár

PowerPoint 2000 - Jegyzetek és emlékeztetők

A ECDL.web wikiből

Minden egyes diához kísérő jegyzetoldal tartozik, amely a dia kicsinyített mását tartalmazza, valamint elegendő helyet ahhoz, hogy jegyzeteket írjunk a lapra. A Nézet menü Jegyzetoldal parancsával tekinthetjük meg. A jegyzeteket Normál nézet jegyzetablakában, a dia képe alatt találhatjuk, de a Képkocka és a Tagolt nézetben is megtekinthetjük, szerkeszthetjük, majd kinyomtathatjuk. Segítségével emlékezetünkbe idézhetjük mondanivalóik főbb pontjait a bemutató során. Annyi diához készíthetünk jegyzetlapot, amennyihez csak akarunk, vagy jegyzetlapokra írhatjuk azt a szöveget, amellyel a bemutatót kísérjük.

Lehetőségünk van arra is, hogy igénybe vegyük a már említett Jegyzőkönyvvezető szolgáltatásait: segítségével jegyzőkönyvet készíthetünk, illetve rögzíthetjük a felmerülő döntések egyes elemeit akár Dia nézetben, akár a bemutató során. Amikor feljegyzéseket készítünk, akkor azok a jegyzetlapokhoz adódnak hozzá, a cselekvési program rögzített elemei pedig a bemutató legutolsó diáján jelennek meg.

A diabemutató közben készített jegyzőkönyvet hozzávehetjük a jegyzetoldalakhoz, és az eredményt kinyomtathatjuk; vagy átvihetjük egy új Word-dokumentumba, és kinyomtathatjuk a dokumentumot.

Jegyzőkönyv exportálása Word dokumentumba diabemutató közben - Dia nézetben kattintsunk az Eszközök menü Jegyzőkönyvvezető parancsára. A diabemutató közben kattintsunk az egér jobb gombjával, ezután kattintsunk a Jegyzőkönyvvezető parancsra. Kattintsunk a Jegyzőkönyv lapra, majd az Export gombra. Jelöljük be a Műveletek és a Jegyzőkönyv továbbítása Microsoft Wordbe négyzetet, majd kattintsunk újra az Export gombra.

Jegyzőkönyv átvitele jegyzetbe - Dia nézetben kattintsunk az Eszközök menü Jegyzőkönyvvezető parancsára. A diabemutató közben kattintsunk az egér jobb gombjával, majd kattintsunk a Jegyzőkönyvvezető parancsra. Kattintsunk a Jegyzőkönyv lapra, majd az Export gombra. Jelöljük be a Jegyzetoldal bővítése a Jegyzőkönyvvel négyzetet, majd kattintsunk újra az Export gombra.

A hallgatóság számára emlékeztető lapokat nyomtathatunk ki, így jobban figyelemmel kísérhetik a bemutatót. Az emlékeztető lapjai kettő, három vagy hat diát tartalmazhatnak oldalanként.

Emlékeztető nyomtatása - Nyissuk meg a bemutatót, majd a Fájl menüben válasszuk a Nyomtatás parancsot. A Nyomtatandó mezőben válasszuk ki, hogy hány diát helyezünk egy oldalra (2, 3 vagy 6 diát nyomtatunk egyszerre). Ezután meg kell határoznunk a kinyomtatni kívánt diák tartományát, és azt, hogy hány példányt szeretnénk nyomtatni.

[szerkesztés] Lásd még

Bemutató-készítési alapelvek - A PowerPoint munkakörnyezet - Új bemutató létrehozása, fájlműveletek, nyomtatás - Rajzolás, rajzobjektumok használata - Szövegbevitel, formázás, effektusok - Diatulajdonságok, fejléc, lábléc - Táblázatok, objektumok - Diavetítés - Jegyzetek és emlékeztetők - A PowerPoint testreszabása.

Nézetek
Személyes eszközök