ECDL.web - ECDL Tudástár

Word 2000 - Tabulátorok

A ECDL.web wikiből

A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget a TAB billentyűvel tudjuk a következő tabulátorpozícióba vinni. A tabulátorok típusai:

  • balra igazító
  • középre igazító
  • jobbra igazító
  • tizedesjelhez igazító

Image:word2ktabicon.gif

A tabulátorokat legegyszerűbben a vonalzóra kattintva helyezhetjük el. A létrehozott tabulátor típusa a vonalzó bal szélén látható ábrával egyezik meg, amelyet azonban kattintással módosíthatunk. A már létrehozott tabulátorokat a Formátum menü - Tabulátorok parancsával módosíthatjuk, illetve itt is hozhatunk létre újakat.

Image:word2ktabs.png

Új tabulátorhelyet úgy hozhatunk létre, hogy beírjuk az értékét a Pozíció mezőbe. Meglévő tabulátorhely módosításához jelöljük ki azt, majd a Pozíció mezőben módosítsuk az értékét.
Az Igazítás mezőben a kijelölt bekezdéseknek a behúzásokhoz viszonyított igazítását állíthatjuk be. Ha az igazítást a bal és a jobb oldali margóhoz viszonyítva szeretnénk beállítani, akkor a bekezdésekben ne szerepeljen behúzás.
Ha a szöveg és tabulátorhely közötti üres részt ki szeretnénk tölteni, válasszuk ki a Kitöltés mezőben a megfelelő (pontozott, szaggatott vagy folytonos) vonaltípust.
Az Alapérték mezőbe beírt értékkel az alapértelmezett tabulátorok távolságát módosíthatjuk. Egy tabulátor eltávolításához a Törlés, az összes nem alapértelmezett tabulátor egyidejű törléséhez a Mindet törli gombra kattintsunk.

[szerkesztés] Lásd még

Microsoft Office - Szövegfeldolgozási, szövegszerkesztési alapelvek - A Word munkakörnyezet - Szöveg kijelölése - Keresés, csere - Karakterformázás - Automatikus javítás, nyelvi eszközök - Nyomtatás, oldalbeállítás - Bekezdésformázás - Táblázatok - Szimbólumok, dátum, WordArt beszúrása - Rajzolás - Élőfej és élőláb - Töréspontok, hasábok - Stílusok - Tartalomjegyzék és tárgymutató - Körlevélkészítés, borítékcímzés - Testreszabás - Export, import, csatolás - Több dokumentum összevonása

Nézetek
Személyes eszközök