A legnagyobb biztonsággal

Egy ember nagyon félti azt otthonát, főleg, hogy ha nőként már két gyermek édesanyjaként éli a mindennapjait. A saját közegünk nekem mindig is nagyon fontos volt, és sosem szerettem volna kiadni például a családi ház takarítás feladatát másnak, de egészen egyszerűen ma már a mindennapi teendők, a bevásárlás, a gyerekek iskolai dolgainak, az edzéseknek az intézése és a munka mellett már egyáltalán nem jut időm a takarításra. Nagyon sokáig küzdöttem ezzel a feladattal, mert azt gondolom, hogy egy családanya megoldja a saját kis életterük tisztán tartását, de akkor viszont a gyerekektől kellett időt elvennem.

Rengetegszer például hétvégén ők elmentek valahova a férjemmel kirándulni én pedig otthon maradtam és rendet tettem, takarítottam. Ez persze nekem sokszor rossz érzés volt, de úgy éreztem, hogy kötelességem és muszáj megtennem bizonyos áldozatokat azért, hogy rend és makulátlan tisztaság legyen a lakásban. Egyszer aztán csak azt mondta a férjem, hogy ő bizony beszélt egy céggel, és tudja, hogy nem szeretném, ha bárki helyettem takarítana a lakásban és bizalmatlan is vagyok, de ő már ezt nem nagyon tűri tovább, mert hiányzom a hétvégéből és nem szeretne többet nélkülem menni sehova.

Nekem persze nagyon kettős érzés volt az egész. Egyrészt nagyon örülök, hogy tényleg figyel erre és látja, hogy lemondásokkal jár, és segíteni szeretne, másrészt viszont nagyon nehéz érzéssel tölt el hogy át kell adjam ezt a feladatot, mert úgy érzem, vagy inkább úgy mondom, hogy úgy éreztem, hogy ettől rosszabb családanya lettem. Amikor azonban megismertem azt, aki hozzánk jár takarítani, rögtön minden kétségem el is tűnt. Szinte azonnal összebarátkoztunk azzal, aki azóta is hozzánk jár, és semmi kétségem nincs afelől, hogy biztonságban vagyunk így is, hogy beengedtük az életterünkbe, lakásunkba. Már-már jó barátságot kötöttünk, talán még egy családi barátot is szerzünk azzal, hogy néhány láncot el tudtam engedni annak érdekében, hogy többet lehessek a családommal. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket. Aranyosak, kedvesek és hihetetlen profik.

Leave a Comment