A mai vállalati világ elengedhetetlen eszköze

Biztosan mindenki hallott már arról a tényről, hogy a mai piaci világban elképzelhetetlen feladat jól működő nagyvállalatot vezetni megfelelő tréner partner nélkül. A tréning világa azonban egyetlen egy embert borít ki sokszor teljesen, a munkavállalót. Mert rengeteg esetben az a hozzáállás alakul ki, akár már tudat alatt is a munkavállalókban, hogy a tréning felesleges, a coaching szolgáltatás nem hoz valódi eredményeket, időpocsékolás az egész, aminek kézzel fogható eredményét nem érzik sajnos. Miért lehet ez? Mert nem profi és minőségi tréning csapat állt a feladat előtt, és egy valóban felesleges tréning foglalkozás vagy csapatépítés kialakította benne ezt a hozzáállást, ezt az érzést sajnos. Innen persze nagyon nehéz egy profi csapatnak is elkezdeni dolgozni, azonban azt kell mondjam, hogy az én cégemben a Kogwheel csapatának sikerült.

Én ugyanis sajnos éveken keresztül csak egy kötelező kipipálandó feladatként tekintettem a tréning feladatokra, és nem foglalkoztam vele, hogy valójában milyen eredményekkel lehet működtetni ezt a rendszert a cégen belül, még csak a fáradtságot sem vettem rá, hogy érdeklődjek az embereknél, hogy ki hogy éli meg a foglalkozásokat milyen eredményét látja a munkának. Persze ma már fontos, hogy a szervezet ne kezdjen hanyatlani, és ne döntse romba egészen egyszerűen saját magát, mert hogy a folyamat elkezdődött, és ennek eredményként kezdtem el felfigyelni én is arra, hogy milyen lehetőségek vannak a vállalati hangulat és hatékonyság javítására.

Amikor a vállalati tanácsadó azt mondta, hogy a vállalati szervezet fejlesztés, akkor megörültem, hiszen az nálunk működött, ő azonban felvilágosított, hogy ha ilyen eredménnyel, akkor nem sok értelme van sajnos. Így váltást terveztünk és a tréning feladatokat ma már a Kogwheel csapat látja el, nem kis lendülettel, és azt kell mondjam, hogy egyben nem kis eredménnyel is. Hihetetlen nyugalom és öröm van rajtam, mert tudom, hogy a vállalati hanyatlás megállt, innentől kezdve a folyamatos fejlődés és növekedés fogja átvenni a szerepet.

Leave a Comment